GeoCruiser

Wereldreis voorbereiden

Google Translate

Een Land Cruiser aanschaffen, ombouwen tot een kampeerauto en klaarmaken voor een wereldreis is niet genoeg. Op het gebied van navigatie en communicatie hebben we ons goed voorbereid. Keuzes die hier gemaakt worden, zijn onafhankelijk van welke kampeerauto er gereden wordt

Lees in onderstaande hoofdstukken over verschillende voorbereidingen:

29-01-2011 Koelkist

11-03-2011 GPS - navigatie

29-08-2011 SPOT Satellite GPS Messenger

08-08-2012 Handboek voor Overlanders, het standaardwerk

09-03-2014 Communicatie

Dan blijven er nog kleinere zaken die aandacht vragen. Deze voorwerpen zijn wat meer van persoonlijke aard en die moesten ook nog worden aangeschaft. Denk hierbij aan klapstoelen en een klaptafel. Welke slaapzakken gaan er mee en is één slaapzak per persoon genoeg?
Wij hebben een aluminium kist aangeschaft waarin spullen konden worden opgeborgen die we weinig zouden gebruiken. Deze kist hebben we op het dak gezet en vastgesjord.

In een vrij kleine reisauto is geen plek voor een halve meter reisboeken en reisgidsen. Wij kozen voor een electronische variant daarvan. Er gingen 2 e-book-readers mee en een laptop. In de laptop hebben we direct na de aanschaf de mechanische harddisc vervangen door een SSD (solid state disc). Hiermee zaten er in de laptop geen belangrijke draaiende delen meer die onderweg schade konden oplopen. Onze laptop was daarmee stuitervast wat op onverharde wegen en op de piste belangrijk is.
Heel belangrijk zijn de kookspullen die mee worden genomen. Is daar al mee geoefend?