GeoCruiser

Unimog

Unimog 1300 in vriendelijke kleuren

Vanaf het ogenblik dat we op zoek gingen naar een vierwiel aangedreven auto kwamen we aparte trucks tegen. Dat waren Unimogs, trucks met standaard vierwielaandrijving en portaalassen. Het zijn trucks die blijven rijden in terrein waar andere trucks vast komen te zitten.
Land Cruisers, Land Rovers, Jeeps en dergelijke auto's zijn gemaakt voor de verharde weg, maar deze auto's zijn in staat om buiten de verharde wegen hun weg te vinden.
De Unimog is van oorsprong een tractor, een landbouwvoertuig en een Unimog voelt zich helemaal thuis in het veld en kan ook op de verharde weg rijden.

De Unimog is een erg dure truck. Gelukkig zijn de afgeschreven legervoertuigen, brandweerauto's en ambulances wel betaalbaar. Deze zijn daarom erg in trek bij liefhebbers om er een off-road kampeerauto van te maken. Uit de onderschriften bij de foto's blijkt dat de Unimogs in heel veel uitvoeringen worden ingezet en gekoesterd.


Unimog handboek, een aanrader.

Handboek voor de Unimog-liefhebber in het Duits geschreven door Peter Schneider. Het boek omvat alle modellen en bouwseries sinds 1946 en is voorzien van veel technische informatie.

Bekijk en/of bestel het boek hier