GeoCruiser

Unimog

Google Translate

Unimog 1300 in vriendelijke kleuren

Vanaf het ogenblik dat we op zoek gingen naar een vierwiel aangedreven auto kwamen we aparte trucks tegen. Dat waren Unimogs, trucks met standaard vierwielaandrijving en portaalassen. Het zijn trucks die blijven rijden in terrein waar andere trucks vast komen te zitten.
Land Cruisers, Land Rovers, Jeeps en dergelijke auto's zijn gemaakt voor de verharde weg, maar deze auto's zijn in staat om buiten de verharde wegen hun weg te vinden.
De Unimog is van oorsprong een tractor, een landbouwvoertuig en een Unimog voelt zich helemaal thuis in het veld en kan ook op de verharde weg rijden.

De Unimog is een erg dure truck. Gelukkig zijn de afgeschreven legervoertuigen, brandweerauto's en ambulances wel betaalbaar. Deze zijn daarom erg in trek bij liefhebbers om er een off-road kampeerauto van te maken. Uit de onderschriften bij de foto's blijkt dat de Unimogs in heel veel uitvoeringen worden ingezet en gekoesterd.

Onderstaande pagina's laten heel veel Unimog-foto's zien.

2020 Unimog Club NL gaat los op een crossbaan in Oss

2020 Unimog foto's, deel 2

2019 Unimog Club NL treffen in Vierhouten

2018 Unimog foto's, deel 1

2018 Strandspektakel IJmuiden

2018 Unimog Club Nederland weekend in St. Hubert

2017 Treffen in Oss van de Unimog Club Nederland

2015 Unimog Museum, Gaggenau (D)


Unimog handboek, een aanrader.

Handboek voor de Unimog-liefhebber in het Duits geschreven door Peter Schneider. Het boek omvat alle modellen en bouwseries sinds 1946 en is voorzien van veel technische informatie.