GeoCruiser

Links

Google Translate


In Beesd, langs de A2, in de garage van Rocco Langenberg ben je welkom voor tips, reparatie, preparatie, onderdelen, onderhoud en revisie van je LandCruiser.

www.wheels-unlimited.nl
of     www.landcruiser.be


Een website met een zeer actief forum van enthousiaste avonturiers, die met hun kleine of grote 4x4 kampeerauto's de wereld in trekken.

www.overlanders.be
www.overlanders.be/forum


Sinds 1987 is dit het adres in Duitsland om een vierwielaangedreven auto te laten ombouwen tot een goed expeditievoertuig.
Het is de specialist voor het opbouwen van een klapdak, het inbouwen van campermeubels en het uitbouwen van de achterkant van de auto.

www.innovation-campers.de


Landcruiser Adventure. Het is een bedrijf waar mensen terecht kunnen, die met hun 4x4 Toyota Landcruiser verre reizen willen gaan maken of er speciale eisen aan stellen.
All American Imports is het moederbedrijf van Landcruiser Adventure.

www.landcruiseradventure.nl


Expedition Portal is een breed georiënteerd forum. Vele wereldreizigers reizen over alle continenten en leggen elkaar hier hun vragen voor. Men vertelt er over hun voorbereidingen en over hun ervaringen. Er is hier veel informatie te vinden over van alles.

www.expeditionportal.com/forum


IH8MUD forum is een groot forum van vooral Land Cruiser liefhebbers. Zij bespreken technische vraagstukken, organiseren 4WD-tochten en bespreken van alles. Het een omgeving waar je je thuis voelt, als in je eigen familie.

forum.ih8mud.com


CruiserLand is een gespecialiseerde Toyota Land Cruiser werkplaats en onderdelenhandel. Dit bedrijf is inmiddels verhuisd naar Maasdijk.

www.cruiserland.nl


Buschtaxi, de website en een zeer actief forum met de meest uitgebreide informatie over de Toyota Land Cruisers.

www.buschtaxi.de


Unimog Club Nederland organiseert toertochten, eenmaal per jaar een jaartreffen, terreinrijden, filmavond, technische middag en een onderdelenmarkt. De Unimog Club plaatst nieuws op de website en twee maal per jaar brengt de Unimog Club het UNIMOG CLUB MAGAZINE uit met fantastische verhalen en prachtige foto's.

https://unimog.nl/


Twiga Travelcars bouwt al ruim 25 jaar reisauto's en is een no nonsens onderneming opgericht door een paar fervente reizigers. Zij bouwen geen standaard campers maar off-road 4x4 reisvoertuigen die tegen een stootje kunnen.
Ze ontwerpen met u de reisauto die bij u past. En voor het bouwen ervan beschikken zij over de kennis en ervaring die daarvoor nodig is.
Na een verhuizing zijn ze te vinden in de Ooij-polder tussen Nijmegen, de Waal en de Duitse grens.

http://twigatravelcars.nl


TourFactory is een LandCruiser- en expeditiespecialist. Dit bedrijf heeft reiservaringen opgedaan in o.a. Zuid-Amerika. Zij verkopen aparte LandCruiser-onderdelen en waardevolle expeditiebenodigdheden.
Een zeer informatieve catalogus is op hun website te downloaden. TourFactory ligt net achter Venlo in Duitsland.

www.tourfactory.de


Handytube is een snelbouw constructiesysteem van vierkante aluminium profielen. Deze profielen zijn door de bijbehorende kunststof koppelstukken zeer eenvoudig en snel te monteren tot ieder gewenst frame.

www.handytube.nl


De Wit in Schijndel is de leverancier van veel inbouwartikelen voor onze kampeerauto en van andere kampeerspullen.

www.de-wit.nl


Als officieel Garmin dealer biedt WayPoint op deze site een overzicht van de verschillende GPS modellen van Garmin en de bijbehorende accessoires aan.

www.gps.nlBen je op zoek naar mooie plekken op aarde, waar je tijdens je reizen heen wilt gaan, doe dan inspiratie op met de foto's en filmpjes van Jan en Margriet.
Honderden prachtige YouTube-filmpjes laten je een wonderlijke en indrukwekkende wereld zien.

YouTube-kanaal van Jan en Margriet


Wereldreizigers onderweg


Coen en Karin-Marijke zijn al sinds 2003 onderweg en zijn waarschijnlijk Nederlands bekendste Landcruisers in hun gele J45. Hun verhalen worden regelmatig in verschillende 4wd-tijdschriften gepubliceerd.
Ze bezochten Zuid en Zuidoost-Azië in ruim drie jaar, daarna maakten ze de oversteek naar Zuid-Amerika. Dit continent heeft geen geheimen meer voor hen. Hun latere reizen gingen door Japan, Zuid-Korea, Rusland en Mongolië

www.landcruisingadventure.com


Na jarenlang dromen en een planning van een paar jaar zijn Robert en Clary begin 2010 begonnen aan hun droomreizen. Dit Nederlandse koppel heeft tientallen jaren in Australië gewoond en willen alle continenten bezoeken. Zij reisden eerst in een Fuso Canter FG 4x4. Na enkele jaren verwisselden ze hun reisvoortuig voor een andere campertruck (MB Atego 4x4) voor meer comfort.
Tijdens hun vele reizen bezochten ze Azië, Europa en Afrika; nu reizen ze rond in Zuid-Amerika.
Volg hun verhalen in het Engels op hun website.

www.doubledutchworldsafari.com


Ad en Bernadette hebben hun HZJ75 kampeerauto in september 2012 verscheept naar Zuid-Amerika. Na o.a. Argentinië, Chili en Bolivia zijn ze in Uruguay aangekomen. Uiteindelijk reden ze door naar Noord-Amerika en zelfs Alaska. Later nog bezochten ze zuidoost Azië en zuidelijk Afrika.

www.adenbernadette.blogspot.com


Jan en Margriet hebben hun LandCruiser met camperopbouw Dappere Dodo genoemd. Op hun website vertellen ze over hun reiservaringen. Via het Midden-Oosten reisden ze naar Oost-Afrika; ze bezochten veel landen op weg naar Zuid-Afrika.
Hun volgende reis is door Australië.

www.deeindervoorbij.nl


Jos en Maria vertellen op hun website over hun ervaringen op reis door Zuid-Amerika. Inmiddels zijn daar verhalen aan toegevoegd. Dit zijn verslagen van hun reis naar Mongolië. Voorjaar 2013 verscheepten zij hun Zuidkaper naar Noord-Amerika voor een avontuurlijke reis naar Canada, Alaska en andere staten in de USA. Intussen hebben ze verschillende delen van Afrika bezocht, met een tussendoortje naar IJsland.

www.zuidkaper.nlHenk en Hetty zijn samen op avontuur geweest in een grote tot camper omgebouwde 4WD M.A.N. vrachtwagen. In hun BigFoot reden ze via Rusland naar Mongolië en terug. Intussen zijn ze ook in Marokko geweest en hebben ze de Balkan-landen bezocht. In 2012 bezochten zij opnieuw Mongolië, maar deze keer met een aantal andere overlanders.
Hun lijstje met bezochte landen is intussen groeiende: Noord-Amerika, IJsland, Scandinavië en de Baltische Staten.

hettyenhenk.waarbenjij.nu


Gerard en Betty kennen de Sahara als hun broekzak en het Nabije Oosten heeft ook weing geheimen meer voor hen.
Intussen zijn ze in Australië, IJsland, zuidelijk Afrika en Zuid-Amerika geweest.

Voor de aanstaande en de gaande reiziger is er veel informatie over de voorbereidingen, paklijsten, routes, waypoints en nog veel meer.

www.exploringtheworld.nl


Sinds begin 2004 zijn Burkhard en Sabine met hun Magirus Deutz "Pistenkuh" onderweg. Deze gigantische expeditieauto heeft hen naar Afrika en Azië gebracht.
Eind 2011 zijn ze begonnen aan een tocht door Australië. Voor die gelegenheid hebben ze een LandCruiser HZJ78- camper "Pistenkuh-light" aangeschaft en in eigen kleuren geschilderd. Hun laatste tochten waren met een Steyr-truck door West-Rusland, Noord-Afrika en Mongolië

www.pistenkuh.de


In hun Toyota Land Cruiser HZJ75 met een opzet-camper maken Markus en Belinda hun reizen.

"Zeven jaar na onze lange reis door Afrika en Azië zijn we begin 2014 opnieuw vertrokken en via Centraal Azië, Mongolië en China naar Thailand gereden. Eind 2014 hebben we onze auto verscheept naar Kaapstad voor nog 4 avontuurlijke maanden in Zuidelijk Afrika. Heb je zin om even weg te dromen bij verhalen over een ver vreemd land of ben je op zoek naar tips en informatie".

www.2xperience.nl


Wereldreizigers die terug zijn.


Emiel en Saskia reisden in een jaar tijd o.a. door Etiopië naar Tanzania. Daarna reisden ze via Yemen, Oman en Iran naar Centraal-Azië. Uiteindelijk kwamen ze in Mongolië uit. Via Kazachstan reden ze terug naar Nederland.

www.slippersopreis.nl


Op de tractor naar de Zuidpool!

Eind 2008 kwam Manon aan in Kaapstad, Zuid-Afrika. Zij reed meer dan 38.000 kilometer in 3,4 jaar op een tractor dwars door Afrika. Een hond was haar reisgezel. Manon heeft een nieuwe dimensie toegevoegd aan het begrip "overland reizen".
Op 9 december 2014, 9 jaar na vertrek, kwam Manon met haar tractor aan op de geografische Zuidpool.
Lees het relaas van trekkermeisje op:

www.tractortractor.orgHans en Anja vertellen op hun heel eigen manier over hun avonturen in Zuid-Amerika. Hun reis startte eind september 2013 in Montevideo in Uruguay.
In 2014 reisden ze door zuidoost Azië

www.fiddlesticks.nlArnold en Heleen zijn ieder jaar een paar maanden in Marokko te vinden, eerst reden ze daar in een Land Rover Defender, later in een HZJ78 en de laatste keer in een MB Sprinter Iglhaut.

www.sandcruiser.waarbenjij.nu


Ronald en Rini hebben veel van Zuid-Amerika gezien. Op onverwachte manier hebben ze hun avonturen daar moeten afbreken.
Hun volgende reis reden ze in een andere, aangepaste en uitgebouwde LandCruiser 105; eerst reisden ze door Afrika en later reisden ze door zuidelijk Azië.
Lees hun ervaringen op:

www.2globetrotters.nl


De KuipWagen

Een vierkante bak op wielen is een Toyota Landcruiser HZJ75 uit 1994. Hiermee zijn Coen & Marijke in 2013 van Azië naar Nederland gereden. Ze bezochten onderweg een groot aantal World Heritage sites.

www.kuipwagen.nl


Harald en Mariska bezochten in 2011 en 2012 met hun Land Cruiser HZJ78 zuidelijk landen van Afrika en zuidelijke landen van Zuid-Amerika. Lees de verhalen en tips en bekijk de foto's en video's op hun website:

Har en Mar op reis


Geoff en Kienny uit Australië vertellen op hun Engelstalige website "The Kingsmills' Overland Adventures" over hun overland-reis. Ze rijden van Ushaia, de zuidelijkste stad in Zuid-Amerika naar Prudhoe Bay aan de noordkust van Alaska.
Eerder maakten ze overlandreizen in hun Troopy door Mongolië en Rusland en later door Afrika

dreamers1.com


Nico en Melody zijn echte wereldburgers; zij maakten een sponsortocht langs bijzondere plekken in Afrika en Azië die op de werelderfgoedlijst staan. Via Noord-Afrika, Oman en India reden ze naar Singapore.

www.worldheritagecruise.com


Welkom op de website van Worldtravellers Henk en Marianne. Op deze site kun je verslagen en foto's van hun reizen vinden. In onze "Bluescruiser" komt elke keer het ultieme vrijheidsgevoel weer boven. Dat je 's morgens niet weet waar je 's avonds een (wild) plekje zult vinden voor de overnachting.

Volg hun reizen en reis een beetje met ze mee door Zuid- en Midden-Amerika, Afrika, Azië en Europa.

www.henkmarianne.nl


Een tot camper omgebouwde oude DAF YA4440 legervrachtwagen is het onderdak voor Chalmer en Cathelijn en hun drie kinderen geweest. Zij zijn er een jaar tussenuit geweest en bezochten Afrika. Lees hun reisverslagen op:

www.pacci.nl