GeoCruiser

Overlanders handboek

Google Translate

In 2007 besloten we ons te gaan voorbereiden op een wereldreis. Daar moesten we een 4WD-auto voor aanschaffen en dat zou de basis worden van onze plannen. Er was destijds geen allesomvattende handleiding voor beginnende wereldreizigers, dus moesten we uitgebreid zoeken, informatie opdoen en veel praten.
Het is een heel leerproces geweest en daar hebben we geen spijt van gehad.

Nu hebben we een boek gekocht. Een boek dat we vijf jaar eerder nodig hadden.
We willen dit boek bij iedereen, die een wereldreis met eigen auto wil gaan klaarmaken, onder de aandacht brengen. En nee, we hebben er geen aandelen in.

Het boek helpt je bij de keuzes van auto of truck en voor technische aanpassingen daarvan en het helpt bij keuzes van een goede uitrusting van het vervoermiddel.
Er wordt beschreven wat te doen bij pech onderweg en hoe je jezelf kunt bevrijden als je vastzit in zand of blubber, want in de bush komt geen wegenwacht.

Hoe wil je onderweg slapen, eten en drinken. Wat neem je mee en vooral wat laat je thuis. Hoe klein of hoe groot je auto is; iedereen is geneigd om de auto vol te laden, omdat het kan en niet omdat het nodig is. Gereedschap zul je nodig hebben, maar hoeveel gereedschap heb je nodig en waar leg je hierbij de grens. Welke reserveonderdelen gaan er mee.
Het boek leidt je door de warwinkel van allerlei documenten die er onderweg nodig zijn of op tijd moeten worden aangevraagd. Het vertelt waar je op moeten letten bij geld wisselen en welke kosten je kunt tegen komen.
Het boek besteed aandacht aan kaartlezen en oriëntatie, aan GPS-navigatie, aan satellietcommunicatie en andere communicatie. Natuurlijk krijgt je gezondheid voor onderweg ook de nodige aandacht.
Werelddelen, landen, klimaten, natuur, volkeren, grensperikelen, routeplanning, veel gebruikte overlandroutes, verzin het maar, het wordt allemaal besproken.

Het boek kostte €35,75 en het boek is het geld dubbel en dwars waard.

Overlanders' Handbook a worldwide route and planning guide for Car - 4WD - Van - Truck; Chris Scott

ISBN: 9781905864072; Uitgeverij: Trailblazer Guides; 1e Editie: 2011, gebonden; 752 blz. Engelse taal.


Let op: delen van de informatie, zoals grensformaliteiten, visa-aanvragen, e.d. kunnen snel achterhaald zijn. Probeer een recente uitgave van dit boek te kopen en zorg ervoor dat belangrijke informatie actueel is.
Het ministerie van Buitenlandse Zaken houdt informatie actueel op hun website.
Zoek op 'minbuza' en 'reisadviezen'