GeoCruiser

Achtlandenrit september 2009

Het werd weer tijd voor vakantie. We reden weer Duitsland in, er was een 4WD-evenement in Hessen. In de buurt van Frankfurt wordt het jaarlijkse "BuschTaxi Treffen" georganiseerd. Hier komen dan honderden eigenaren van vierwielaangedreven Toyota's bij elkaar.
Enthousiaste eigenaars van LandCruisers, HiLux's, FJ-Cruisers waren volop aanwezig, ook andere merken waren vertegenwoordigd. Er was zelfs een MegaCruiser met portaalassen aanwezig, waarvan er maar een paar in Europa rondrijden.

Toyota FJ Cruiser Toyota MegaCruiser

Markant is dat de hele club is ontstaan op het internet op de site van www.buschtaxi.de. Hier is een zeer actief forum ontstaan en diezelfde actievelingen zie je dus terug op het BuschTaxiTreffen. We zijn hier drie dagen geweest en hebben een leuke tijd gehad. Rond een autocrossterrein waren vijf weilanden vrijgemaakt voor het herbergen van alle kampeerders met hun auto's.
Er waren kraampjes met LandCruisers, LandCruiser-artikelen en andere handel. Je kon er eten en drinken kopen en nuttigen en er werden die dagen veel lezingen en demonstraties gegeven.

Kampeerakker

Zeldzame en mooie J55 Rundhauber (geen LandCruiser)

Zo hebben we onder andere een lezing gevolgd van avonturiers die met een oude "Rundhauber" naar Mongolië zijn geweest. Een demonstratie en lezing over zonnepanelen was ook zeer leerzaam. Maar het leukste was het flaneren over de velden waar alle "BuschTaxi's" stonden.
Op het crossterrein kon ieder z'n hart ophalen met het terreinrijden tegen steile hellingen, door diepe gaten en over kleine en steile bulten. Door het mooie weer was er vrijwel geen modder, sommigen vonden dat wel jammer.

Crossterrein

En dan op reis door midden Europa

Op zondagmiddag reden we verder, we hadden nog steeds vakantie. Vlak voor de Tsjechische grens vonden we een kampeerterrein. We maakten gebruik van de kortingen van de "ACSI-karte", die geldig is voor het kamperen in voor- een naseizoen. Na een natte nacht reden we de dag daarna door naar Tsjechië, we wilden naar het Lipno-meer in Zuid-Bohemen. Bij het plaatsje Horni Plana vonden we een redelijk goed kampeerterrein aan het meer. Het was er lekker rustig en het uitzicht was prachtig. Een hoogtepunt was ons bezoek aan het middeleeuwse stadje Cesky Krumlov.

Via Oostenrijk, Liechtenstein, Zwitserland, Duitsland, Frankrijk, Luxemburg en België reden we in ruim twee weken weer naar huis. In het Zwarte Woud stonden we op dezelfde camping als in het voorjaar. Daar ontmoetten we een Engels stel dat er een paar maanden terug ook heeft gestaan en intussen ook waren teruggekomen.

Lipno Meer Cesky Krumlov

Ieder plekje eigen douche/toilet, erg duur Liechtenstein, Vaduz