GeoCruiser

Klapdak van Innovation Campers (D)

Google Translate

We hebben de laatste maanden goed onze ogen en oren open gehouden en gekozen voor "Innovation Campers" bij Bielefeld om ons klapdak te laten maken. Er zijn meer specialistische bedrijven op dit gebied, maar Innovation Campers heeft de beste naam en een concurrerende prijs. Fijn is ook dat we slechts 250 km van huis hoefden te gaan.

In augustus 2009 brachten we de LandCruiser naar Lienen-Höste. De auto zou twee weken bij Innovation Campers blijven. Er ging eindelijk een klapdak op. Als extra klusjes werden er profielen voor een luifel bevestigd en op het dak kwamen profielen voor het bevestigen van twee reserve wielen en andere bagage. Men wilde er voor ons ook de trekhaken van onze Land Cruiser afhalen en er een sleepoog (Öse) opzetten, daar had men nog een ongebruikt exemplaar van liggen. Er zouden ook nog drie kledingzakken gemaakt worden.

Twee weken later reden we met de trein naar Duitsland. Het koste 4,5 uur en we moesten vier keer overstappen. We werden in Lengerich door iemand van Innovation Campers van het station afgehaald.
Het dak zat erop, de trekhaken lagen er net pas af en we hadden een Öse. De kledingzakken waren er nog niet. Bij het bedrijf dat ze zou maken was een auto binnen gereden, dat bedrijf lag helemaal aan puin. Dus dat kan nog even duren. Bij Innovation Campers kochten we ook nog een zonneluifel, die we aan de zijkant van de auto aan de profielen konden bevestigen. Uiteindelijk hadden we een kampeerauto met een klapdak (Hochstelldach) met een TÜV-certificaat. Dit zat bij de prijs inbegrepen. Vooral als de camper ooit eens verkocht wordt aan iemand uit Duitsland, dan is dit certificaat wenselijk.

Onze GeoCruiser bij Innovation Campers.