GeoCruiser

Land Cruiser HZJ78 - kleinere klussen

Google Translate

Onze GeoCruiser is een robuuste auto en we gaan er een comfortabele kampeerauto van maken. Naast de grotere werkzaamheden zijn er nog heel wat kleinere klussen die we moeten doen.

De GeoCruiser heeft een turbo, dus ook hoger in de bergen zal de auto meer trekkracht hebben dan de standaard uitvoering. Er zit een tweede brandstoftank onder de auto, een Long Ranger tank van 180 liter. Een snorkel zorgt voor een hogere luchtinlaat, zodat we door rivieren kunnen rijden. Op de neus zitten verstralers en daglichtlampen. Achterop de auto zitten nog twee werklampen. Het oranje zwaailicht hebben we er maar afgehaald.

Op ons lijstje stond:

Intussen hebben we bovenstaande lijst helemaal afgewerkt. Daarmee waren we er nog niet.
Onze Geocruiser was van een transportbus omgevormd tot een kampeerauto. Dat was echter niet genoeg om er een wereldreis mee te beginnen.

Verder hebben we een standkachel met hoogtecompensator laten inbouwen en heeft GeoCruiser een uitgebreide tectylbeurt voor onderkant, kokerbalken en holle wanden gekregen. We hebben de aluminium velgen vervangen door stalen velgen en we hebben nieuwe banden gekocht.
De banden zijn wat smaller dan de vorige, maar wel wat hoger. We hebben banden van BF Goodrich, de T/A 235/85 R16 en het zijn winterbanden. We nemen op de grote reizen twee reservewielen mee.
Om de wielen en banden compleet te maken hebben we 4 sneeuwkettingen gekocht.

Voor onze veiligheid hebben we een gasdetector ingebouwd, zodat we gealarmeerd worden voor aanwezigheid van koolmonoxide, butagas of narcosegassen.