GeoCruiser

Herfst treffens in Duitsland en België

Google Translate

Willys Treffen in Mendig (D)

1 september
Onze vakantie was begonnen met het weekend van Willys Treffen in Mendig in de Vulkaneifel. We waren er een dag eerder dan in 2010. We hebben een mooi plekje gevonden, wat achteraf gelegen, dat vooral niet langs de doorgaande paden lag. De grote velden waren al voor een groot deel gevuld en anders afgezet voor de auto's, die nog moesten komen.
Buren van ons hadden een oude brandweerauto gekocht en hadden daar voorlopig een groot ledikant in staan.

Oude brandweerauto Nog oudere brandweerauto

Deze eerste dag ontmoetten we het Duitse stel dat een jaar eerder tegenover ons stond met een normale camper. Ze hadden nu een deel van hun droom ingevuld en ze hadden voor €14.500 in Oostenrijk een Steyr legervoertuig gekocht; die vrachtwagen had 18.000 km op de teller. De wagen was niet zo groot als een DAF of MAN en net iets groter dan een flinke Unimog. Voor de rest was de wagen erg lomp en zwaar uitgevoerd. Hij gebruikte dan ook 1:4.
De nieuwe eigenaren waren er apetrots op, al kampeerden ze met hun dochter in de laadbak onder een canvas zeil en sliepen ze in een hangmat. De watervoorziening bestond uit twee watervaten, die stonden vastgesjord. De dubbele houten zitbank, die met de Steyr was meegekomen, hadden ze buiten gezet. Ze hadden een flink stuk afgezet op het terrein, want er zouden meer nieuwe Steyr-eigenaren komen en dit was hun eerste ontmoeting.
Dit jaar zijn er 1000 Steyrs verkocht en zo worden er jaarlijks 1000 verkocht tot er 5000 stuks van eigenaar zijn gewisseld.

2 Steyrs + dubbele houten bank Kamperen is soms improviseren

Tijdens ons eerste wandeling langs alle kampeerauto's zagen we een HZJ78 uit Australië naast een HZJ78 uit Zuid-Afrika staan. De avond viel veel te vroeg in.

HZJ78 uit Zuid-Afrika (voor) en uit Australië HZJ78 met achtertent uit Australië

Hangslotplaten Di-turbo 4200EFI

We zijn de volgende dag bijtijds aan onze grote wandeling over het terrein begonnen. We herkenden steeds meer auto's en eigenaren daarvan. Het is één grote groep avonturiers, maar het wereldje is klein en er zijn maar weinig bijeenkomsten en daar gaat dan iedereen zoveel mogelijk naar toe, als men niet op reis is. We spraken de Zuid-Afrikanen, Pieter en Ann en de Australiërs, Bob en Anne. Bob had een paar slimmigheden in de camper gemaakt.

Even later kwamen we Bernd en Viola tegen uit Duitsland. We hebben hun HZJ78 bewonderd, want zij hadden een nieuwe camperinbouw gekocht. Dit stel bleek dezelfde reisplannen als wij te hebben; ze maken dan een grote reis van twee tot tweeënhalf jaar van Alaska tot Ushuaia op Vuurland. Zij zijn ons een stap voor, want ze vertrekken in april 2012 naar Canada.

Bernd en Viola hebben een achterbumper met reservewielhouder van een Franse leverancier. Het heeft thuis veel zoeken gekost, maar we weten nu welke leverancier, het is (www.freewayslattitude.com). Ze verkopen Franse achterbumpers, vervaaardigd in China. Deze schijnen erg goed van kwaliteit te zijn.

Achterbumper van Freeways Lattitude Achterbumper van Freeways Lattitude

Achterbumper met Hi-Lift klem Inbouw; mooi, licht en strak

Dit weekend leverden onze wandelingen en gesprekken heel wat mooie foto's en wetenswaardigheden op.

Borgward, canvas dak Continental

Op de zaterdag hadden we de koffie op en waren net aangekleed en hadden ontbeten, toen Stany en Carina uit België voor ons stonden. We hebben hen leren kennen op Beni-Treffen in 2010; zij waren onze buren daar. Het stel had een hotelkamer in Mendig. We hadden echter maar twee drinkbekers meegenomen, dus we konden ze geen koffie aanbieden. Wij moesten dus direct op zoek naar bekers. Die vonden we gelukkig snel op de vlooienmarkt die op dit Treffen erbij hoort. Zo konden we gasten ontvangen.

Vloooienmarkt Vlooienmarkt, alles te koop behalve Magirus

Robur camper Netjes in de rij

Aaibaar vervoermiddel op locatie Transport op locatie

We hadden getwijfeld over de aanschaf van LED-lampen in ons camperdak binnen en we wilden eigenlijk ook verlichting op de achterdeur. Tegenwoordig worden er betere LED-lampen verkocht en de lichtkleur is een stuk warmer. Een extra voordeel van LED-lampen is dat ze schokbestendig zijn.
Bij de LED-handelaar, bij ons een paar campers verder, gingen we op informatie uit. De verkoper bood aan een paar verschillende maten mee te nemen en ze zelf even bij ons in de auto te passen. Hij had passende LED's en wij kochten er een paar. Daarnaast verkocht hij ca. 50 cm lange LED-armaturen, compleet met tipschakelaar, magneten en klemmetjes. Door het bijhorende snoertje aan te passen en er een 12V-stekker op te zetten, kunnen we deze lamp op verschillende plekken in en op de auto gebruiken.
We zijn zeer tevreden over de lichtopbrengst.

LED-lamp in plafond LED-lamp op de achterdeur met 123 LED's

Pinzgauer KG, 6×6 LandRover Camper

MAN KAT, 8×8 met campercontainer + kraan MAN KAT, 8×8 met campercontainer

DAF YA 126 MAN 630

Terwijl we met de LED-handelaar bezig waren, stonden Emiel en Saskia, ineens voor onze neus. Ze zijn op de zaterdag naar Mendig gekomen en zowaar ze hebben nog een plekje kunnen veroveren op het overvolle terrein. Nettie was al begonnen met de bereiding van het avondeten; we zouden een groentensalade met brood eten. We boden Saskia en Emiel aan, aan te schuiven. Dat vonden ze een goed idee en zij hadden nog wat restjes van een Chinees maal van de vorige avond meegenomen en die zouden ze dan uit hun auto ophalen om het op te warmen en met ons te delen.
Toen Emiel met zijn bakjes Chinees eten over het terrein liep, herkenden alleen Nederlanders waarmee hij rondliep. Het zorgde voor veel reacties, er waren blijkbaar meer mensen die zin hadden in Chinees eten en ze vroegen hem waar hij dat gehaald had; in Nederland dus. Emiel had hun MSR-branders meegenomen en ze warmden er het meegebrachte eten mee op. Het werd een erg gezellige maaltijd en we hebben lekker gegeten. We hadden net genoeg bestek, zodat ieder een vork of een lepel had. Tot slot hadden ze nog twee potjes toetje meegenomen die gedeeld werden.

Er stond een hele club met oude auto's van de voormalige Nederlandse Bescherming Bevolking (BB). Zij hebben destijds veel auto's op kunnen kopen en ze hebben als club de onderdelenvoorraad kunnen overkopen.

Magirus Deutz, BB auto Magirus Deutz, BB auto

Magirus Deutz, BB auto Magirus Deutz, BB auto

4 september, Seck (D)
Zondagmiddag reden we naar Seck, naar een camping waar we al eens eerder zijn geweest. Het weer was intussen slecht geworden en we hebben er twee nachten noodweer gehad. De achtertent heeft het redelijk goed gehouden, zeker gezien het feit dat bij de camping bomen over de weg zijn gewaaid.

Op een avond zijn er vijf John Deer tractoren gearriveerd, ze waren waarschijnlijk onderweg naar een treffen. Ze hadden allerlei aanhangers er achter hangen. Het was een vreemde optocht, toen ze de volgende morgen vertrokken.

John Deer tractor John Deer tractor

GeoCruiser in Seck Zonsondergang in Seck

BuschTaxi Treffen in Buseck-Beuern (D)

8 sept,
Het zou ongeveer een uur rijden zijn, maar in Buseck hebben we eerst een flappentapper gezocht en hebben we boodschappen gedaan. Daarna reden we door naar Beuern. Aangekomen op het Treffen-terrein wilden we op de wei gaan staan waar we het jaar daarvoor ook hadden gestaan, maar dat lag vol met koeienstront.
We zijn toen een plekje gaan zoeken op het veld er naast, binnen goede loopafstand van de toiletten. Er werd op het Treffen de dag voor de opening nog flink opgebouwd, vooral door de handelaren die allemaal bij elkaar stonden.

Bob en Anne kwamen het terrein oprijden, we hadden net de tent achter de auto opgezet. Ze kwamen naast ons staan. Even later kwamen Gerbrand en Lenie bij ons staan, we hadden ze voor het laatst gezien voorjaar 2010 in Lienen-Höste. Ad en Bernadette hebben we ook ontmoet en we zijn hen een van de volgende dagen gaan opzoeken op één van de hoger gelegen velden. Bij hen in de buurt stond ook de HZJ78 van Cees en Cara.

Bob en Anne naast Geocruiser Opvallende HZJ78

Kampeerveld met GeoCruiser achteraan

De volgende dag begon het veld bij ons al snel vol te lopen. Sven en Bussaba uit Berlijn hebben ons gevonden. We stonden een jaar terug naast hen, dat was toen onze eerste ontmoeting. Ik herkende Sven van een telefoongesprek, die we enkele jaren daarvoor hebben gevoerd, toen ik belangstelling had voor zijn PZJ75.

Kamp met takken Kamp met stokken

Steeds weer wilden we naar de kampeervelden boven het autocrossterrein, maar steeds weer kwamen we mensen tegen of kwam er iets anders tussen. Uiteindelijk is het Rob gelukt op het autocrossterrein terecht te komen. Er werd niet veel gecrost. Boven is Rob Merten en een stel Limburgers tegen gekomen. Ze hadden hun 60-series auto keurig naast elkaar gezet. Ik liep 70-series te fotograferen toen ze mij aanspraken. Ze vonden dat hun auto's zeker de moeite van het fotograferen waren. Ik heb ze beloofd hun 4 auto's te fotograferen en zelfs op het internet te zetten (bij deze).

60-series uit Nederland

3 FJ Cruisers Humor?

Nettie was tijdens het vorige weekend door haar stoel gezakt. Deze stoel is door Rob provisorisch hersteld. Maar ons vertrouwen in die stoel was niet groot meer. In het handelarenstraatje hebben we bij twee verschillende handelaren ieder een goedzittende OZtent-stoel op de kop kunnen tikken. Beide stoelen kochten we met korting en 5 jaar garantie bij een belasting van max. 150 kg.

Kampeerstraatje Stokbrood bakken

Na onze wandeling over de kampeervelden ben ik het crossterrein weer opgegaan en ik heb er weer een flink aantal actiefoto's gemaakt.

Crossen

LandCruiser zit vast LandCruiser gaat los

Crossen

Crossterrein of hondenuitlaatplaats ??

Rob zag plotseling Lex en Jeffrey in hun MB 300 op het crossterrein langskomen. Was dat wel verstandig?

Verdwaalde MB 300 Cross-startterein

De 27 jaar oude Mercedes 300 van Lex en Jeffrey had een lekkage opgelopen in een niveauregelingssysteem van de vering. Dus lieten ze de ADAC langs komen.

MB 300 met ADAC-auto Zondagmidag, de resterende kampeerders.

Zondagmiddag, de meeste kampeerders waren al naar huis, brak er een noodweer uit. Het begon te onweren, te stormen en er viel een stortregen. Na de buren geholpen te hebben met het bijeenrapen van hun weggewaaide spullen, gingen we in onze tent zitten schuilen.

Iemand van de organisatie liep alle overgebleven kampeerders af om te vertellen, dat er een jongen van 11 jaar werd vermist en dat de brandweer en politie de buurt aan het uitkammen was.
Er gingen in verschillende dorpen om ons heen een aantal keren sirenes af om de lokale bevolking op te roepen aan de opsporing van de jongen mee te werken. We zagen regelmatig de zoekende mensen lopen. Er kwam een paar keer een politiehelicopter overvliegen of de helicopter bleef boven bepaalde plekken hangen. Tegen het vallen van de duisternis zocht men met speurhonden.

Pas de volgende ochtend hoorden we dat de jongen aan het begin van de avond zich bij de brandweer had gemeld; hij had geschuild in een boshut, 3 km verderop.
Iedereen was opgelucht dat het goed was afgelopen. Door het noodweer had hij ernstig onderkoeld kunnen raken.

Maandagochtend hebben we ingepakt en zijn we richting Luxemburg gereden.

Zoekende brandweer Politiehelicopter

Politiehelicopter Zoekende politie en brandweer

Maandag was het eindelijk weer eens mooi weer, de zon begon weer te schijnen en de temperatuur werd weer redelijk behaaglijk. We reden door naar Larochette in Luxemburg. Daar deden we op ons vaste adres boodschappen en daarna reden we door naar camping Nommerlayen en paar kilometer verderop. We gingen daar voor de vijfde keer in drie jaar heen.

We hebben een paar heerlijke dagen gehad en hebben zelfs flink kunnen lezen.
Inmiddels is de herfst duidelijk aangebroken.

GeoCruiser in Nommerlayen OZtent stoelen: Nettie - Rob

Esdoorn Eik

Spar Beuk

Overlanders.be Treffen in Lummen (B)


9 september,
Op vrijdag, gaan we naar België, naar het BeniTreffen in Lummen. De bezoekers van dit treffen zijn leden van het Overlanders.be forum.

Ook op deze dag moeten we weer een natte tent inpakken.
Onderweg hebben we een heel klein beetje regen gehad en toen we halverwege de middag aankwamen was het droog. We stapten als het ware direct in een warm bad van verwelkomingen. Bij aankomst zagen we Henk, een goede bekende van ons, staan praten. Hij gebaarde dat we naast hem konden gaan staan. Tussen het opbouwen van onze tent kwam Carina ons al uitnodigen om bij haar en Stany te komen eten. Wat een gastvrijheid, uiteraard hebben we dat gedaan. Stonne en Benny, de organisatoren van het BeniTreffen waren ook uitgenodigd. We hebben er pasta en kip gegeten.
Henk hebben we weinig gezien want hij was bij oude vrienden op visite. Henk gaf met medereiziger Kai een presentatie over een te organiseren Mongolië-reis, daarna volgde er een korte impressie voor een te organiseren reis naar Gambia.

Zaterdag; na ons ochtendritueel van ontbijten, wassen, aankleden en opruimen, gaat bij ons pas de tent open, anders heb je al gelijk allerlei volk over de vloer.
We hadden op de voorruit een A4'tje hangen met het verzoek om reisinformatie over Noord-, Midden- en Zuid-Amerika. Dat bleek redelijk effectief, er kwamen allerlei mensen naar ons toe die ons beloofden een titel van een boek door te geven (Jervig), ons internetadressen gaven (autobus) en die ons reisgidsen en kaarten in elektronische vorm aanboden (Hans en Anja).
Om elf uur v.m. gaven Benny en Anja een presentatie van hun Zuid-Amerika-reis in 2009 en 2010. We waren onder de indruk van de prachtige landschappen die ze daar hebben gezien en ook van hun foto's.

Blue Bird, autobus-camper 2× MAN Kat 6×6

Bremach camper met hefdakje Rijtje campers

BeniTreffen overzicht BeniTreffen overzicht

Goed voorbereid Niet iets voor in de tent

Gregoir en zijn vrouw en kinderen kwamen binnen en ze wilden graag met ons praten. Aan het eind van de middag kwamen we ze weer tegen en we werden uitgenodigd bij hen in de camper te komen kijken. Daar kregen we iets te drinken aangeboden en ze lieten trots het campergedeelte zien van hun gigantische en prachtige Mercedes vrachtwagen. Ze hadden een fotoboek van het hele proces van opbouw en inbouw die we konden doorbladeren. Het was er erg gezellig.

's Avonds was er een grote barbecue; wij hebben wegens het ontbreken van speciaal gereedschap in onze keuken ons barbecuevlees op het gas klaargemaakt en lekker op zitten peuzelen. Na het eten gingen de meeste mensen om de grote vuurbakken zitten en was het een heel gezellige avond met optreden van een Afrikaanse driemans djembé-band en een Belgische wereldmuziek groep die op hun manier het publiek amuseerde. De avond werd abrupt afgebroken door een flinke regenbui en een plotseling storm. We moesten het luifel sluiten van onze tent om de zaak heel te houden.

Op zondag gingen de bezoekjes en gesprekken gewoon weer door. Het noodweer van de nacht daarvoor was gelukkig maar van korte duur geweest.

Prachtige Mercedes camper Zuid-Amerika vaarder

Djembé spelers Muzikaal vermaak

Barbecue-vuur Ontbijt maken

Dagbezoekers met hun nieuwe aanwinst Geocruiser met unieke buurman

Aan het begin van zondagmiddag reden we naar het Zuiden.

We wilden de volgende dagen naar Frankrijk, naar de Bourgogne en de Morvan. Daarom hebben we er voor gekozen om eerst naar Camping Maka bij de Franse grens te rijden, van daar wilden we de volgende dag vroeg vertrekken naar Autun.

Camping Maka was gesloten; er is waarschijnlijk een LandRover-weekend geweest en de eigenaren zaten op het terras nog wat na te kletsen.
Wij gingen dus op zoek naar een ACSI-camping daar in de buurt. Deze camping was in Bertrix. Het had die dag flink geregend en dat ging maar door. We zetten deze keer geen tent achter de auto, dat scheelde een uur werken en de volgende dag scheelt het een uur bij het opbreken. Maar zo kamperen bij slecht weer is alles net even anders doen. We besloten daarom maar in het campingrestaurant te gaan eten. In het restaurant waren een aantal internet-pc's en daarop vonden we uit dat onze bezoek aan de Bourgogne en de Morvan in het (regen)water zou vallen, want het weer zou voorlopig slecht blijven.

Camping in Bertrix Mooi uitzicht

Op maandag, na een stevig ontbijt hebben we ingepakt en zijn we richting huis gereden. In Stavelot zijn we nog wat inkopen wezen doen en hebben we een kopje koffie gedronken. Om een uurtje of vier waren we weer thuis.

Zolang we nog een thuis hebben is het goed daar nog af en toe terug te komen.