GeoCruiser

Kauai - Lihu'e

Google Translate

12 juni 2007
Kauai "the Garden Island" was ons volgende doel. Op het vliegveld van de hoofdstad Lihu'e haalden we weer een gereserveerde auto op en reden we direct naar ons hotel (Aloha Beach Hotel Kauai) aan de monding van de Wailua rivier, aan de oostkust. In het hotel boekten we voor de volgende dag bij een tour-operator een helicoptervlucht over Waimea Valley.

Voor we gingen vliegen hadden we nog een paar uurtjes in te vullen en we verkenden de omgeving. Dichtbij was er een dubbele waterval, de Wailua Falls. In de grootste stad van het eiland, Lihu'e, bezochten we nog een winkelcentrum, maar daar was weinig te beleven.
De helicoptervlucht vanuit Lihu'e was zeer bijzonder. We vlogen met de wijzers van de klok mee het hele eiland rond. Hoogtepunten waren: Waimea Cayon, Napali Coast, Hanalei Bay met Princeville aan de noordkust. Later vlogen we over de krater van Mount Wai'ale'ale. Dit is de natste plek op aarde (11,5 m regen per jaar) en daar ontstaan alle elf rivieren van het eiland.

Island Hopper in Lihu'e Aloha Beach Hotel, Kauai

Wailua River Wailua Falls

Verwilderde kippen over het hele eiland Jet Helicopter Tours

Zuidkust

Westkust Binnenland

Waimea Canyon

Waimea Canyon

Napali Coast

Napali Coast

Napali Coast

Princeville Hanalei Bay

Mount Wai'ale'ale Mount Wai'ale'ale

Oostkust

Lihu'e Airport Lihu'e Airport

Een helicoptervlucht is altijd te vlug voorbij. Het voordeel is wel, dat je tijd overhoudt.
We reden door naar Po'ipu Beach aan de zuidkust, bij Lawa'i Bay bezochten we de "Spouting Horn", dit is een vrij kleine en schuine "blow hole".
Verderop zagen we een Monk Seal op het strand liggen. We hadden er al over horen praten en na een paar keer navragen vonden we deze zeldzame zeehond. Hij lag lekker op het strand in de zon te slapen.

Spouting Horn

Spouting Horn

Po'ipu Beach Po'ipu Beach, Monk Seal

Po'ipu Beach, Monk Seal Po'ipu Beach, Monk Seal

Tijdens het fotograferen van deze zeehond, zag ik vanuit een ooghoek surfers in de branding. We konden er wat dichterbij komen en we zijn er eens makkelijk voor gaan zitten.

Dat is nog eens surfen!

Po'ipu Beach surfer Po'ipu Beach surfer

Po'ipu Beach surfers Po'ipu Beach surfers Po'ipu Beach surfers

Po'ipu Beach surfers Po'ipu Beach surfers Po'ipu Beach surfers

De tweede volle dag reden we naar Waimea Canyon. We hadden dit natuurfenomeen al vanuit de lucht gezien en nu wilden we het met de auto nog eens dunnetjes overdoen. Waymea Canyon wordt ook wel de "Grand Canyon van de Pacific" genoemd. We hebben de echte Grand Canyon in Arizona gezien, maar deze Waimea Canyon is ook zeker de moeite waard en erg indukwekkend en het heeft veel intensere kleuren.

Aan de westkust hadden we uitzicht op twee eilanden; dat waren Nihau en Lehua. Op Nihau wordt de erfenis van de Hawaiiaanse cultuur levend gehouden. Hier leven ruim tweehonderd Hawaiianen, alleen met hun eigen taal en cultuur, afgescheiden van de westerse invloeden.

Waimea met Nihau en Lehua in de verte Dodge Magnum met Nihau en Lehua in de verte

Langs Waimea canyon Drive

Langs Waimea canyon Drive

Waimea Canyon

Waimea Canyon

Waimea Canyon

Waimea Canyon, richting Napali Coast Napali Coast

Nene ganzen Nene

De laatste volle dag op Kauai bezochten we eerst de heilige plek (Heiau) direct achter ons hotel.
De "Hikina a Ka La Heiau" bestaat uit een aantal steenformaties en een gedenksteen.
In de riviermonding van de "Wailua River" valt alleen bij eb een grote steen met gravures droog. Wij hadden geluk en hebben deze steen gefotografeerd.

Later op de dag reden we langs de oostkust naar Princeville aan de noordkust en zover tot de weg ons voerde, tot het eind bij Napali Coast. Net als op het eiland Oahu is er op Kuaui geen weg die het hele eiland rond gaat.
We sloten de dag af met een lokaal drankje in ons hotel.

Hikina a Ka La Heiau

Hikina a Ka La Heiau Hikina a Ka La Heiau, gedenksteen

Wailua Bay

Wailua River, monding Steen met rotsgravures

Wailua Falls Wailua River

Hanalei Valley, uitkijk Waikanaloa grot

Hanalei Bay Hanalei Bay

Oostkust met Cruiseschip Uitzicht van het hotel

Hoteltuin met zeezicht Hawaiiaanse drankjes

Kauai, ondergaande zon

Op 16 juni namen we afscheid van Kauai. We gingen nu echte Island Hoppen, met een tussenstop in Honolulu vlogen we door naar Kailua Kona op Hawaii, the Big Island.