GeoCruiser

Oahu - Honolulu

Google Translate

5 juni 2007
Op het ogenblik dat we vorig jaar, 7 augustus 2006, in het vliegtuig stapten om Hawaii te verlaten en verder te gaan met onze wereldreis, wisten we dat we terug zouden gaan. Dat het zo vlug weer zou gebeuren, hadden we niet voor mogelijk gehouden.
We vlogen van Amsterdam naar Los Angeles in de USA. Na een vlucht van ruim elf uur hadden we een korte tussenstop in Los Angeles. Daarna vlogen we in vijfeneenhalf uur door naar Honolulu op Oahu.

Amsterdam, Schiphol Los Angeles, LAX

Het werd een dag van 31 uur, eigenlijk is het onverantwoord na zo'n lange dag nog met een vreemde huurauto je weg te moeten zoeken door Honolulu. Ons hotel (waikiki Holiday Inn) stond in Waikiki, een voorstad van Honolulu, vlakbij Waikiki Beach. In hetzelfde gebouw als ons hotel zat een Chinees restaurant. De keuken was goed en er was een ontbijtbuffet. We aten iedere ochtend nasi bij het ontbijt. Het is verrassend hoe goed dat valt. Ook heel lekker waren de verse ananas en papaya.

De eerste dag bezochten we allereerst het strand van Waikiki, daarna reden we met de huurauto naar een zuidelijke punt van het eiland Oahu, naar de oude vulkaankrater "Diamond Head". Via een tunnel reden we zo de krater in.

Ons hotel Waikiki Beach, rechts op de foto Diamond Head

Waikiki Beach Diamond Head, in de krater

Cardinal ...

... Hibiscus

Vanaf Honolulu aan de westkust reden we via Pali Highway en Pali Lookout naar de oostkust en reden we daarna langs de steden Kane'ohe en Kailua en de zuidelijke kust weer terug naar Waikiki.

Pali Lookout Pali Lookout

Pali Lookout, Kane'ohe Pali Lookout, Kane'ohe

Vanaf Pali Lookout, Kane'ohe

Nog een vergezicht

Noordoostkust Noordoostkust

Sandy Beach Sandy Beach

In de verte het eiland Molokai Hanauma Bay

Hummer H2 Extra stretched limousine XXX..XL

Een dag later reden we via een andere snelweg, de "Likelike Highway", naar de oostkust. We reden nu in noordelijke richting langs de kust met als hoofddoel "Waimea Valley" aan de noordkust. Waimea Valley is een vallei met een prachtige natuur, Hawaiiaanse cultuur historie, prachtige inheemse bloemen, zeldzame vogels en aan het eind van het dal een kleine, mooie waterval.

Manakuke, Mongoose Langs de noordoost kust

Noordoost kust Noordoost kust

Chinamans hat Chinamans hat

Panorama, noordoost kust

Kraanvogels Kraanvogels

Waaghalzen ...

Waimea Valley, Kauhale ...

... Bilimbi

Dwarf yellow Poinciana Red Torch Ginger (Rode Gember)

Hibiscus Cannonball flower

... ...

... Hibiscus

... Waimea falls

... ...

'Alae 'Ula ...

Op de terugweg naar Honolulu bezochten we in de buurt van Wahaiwa, bij grote ananasplantages, de "Kukaniloko Royal Birthing Stones". Vooraanstaande vrouwen bevielen op vlakke stenen om bij de goden een belangrijke status in de toekomst voor hun kinderen te verwerven.

Kukaniloko Birthing Stones

Kukaniloko Birthing Stone

Birthing Stones Birthing Stones

Kukaniloko, rotsgravure

De derde dag op Oahu brachten we door in het "Polynesian Cultural Centre". Een autobus haalde ons op, maar kon niet op tijd vertrekken vanwege een optocht ter gelegenheid van "King Kamehameha I day" op Ala Moana Boulevard.
Kamehameha I was de eerste koning van een nieuwe gevormd koninkrijk in 1795

... Onze tourgidsen van deze dag

King Kamehameha I day ...

King Kamehameha I day ...

Met een georganiseerde tour zijn we naar het Polynesian Cultural Centre gereden. Gids "Misi" begeleidde ons de hele dag. Dit cultureel centrum omvat acht polynesische eilandengroepen en draagt daar de culturen van uit. Het gaat om: Frans Polynesië (met Tahiti), Paaseiland, Marquesas, Nieuw-Zeeland, Fiji, Tonga, Samoa en Hawaii.
Een rondvaart en een rondleiding bracht ons langs de verschillende landen. Per land werden diverse demonstraties gegeven. Aan het begin van de middag zagen we een varende dansparade (Canoe Pageant). Het was een prachtig schouwspel.

Aan het eind van de middag maakten we een "Imu Ceremony" mee. Een Imu is een grondoven, waarin eten wordt gaar gemaakt. Meestal worden daar hele varkens tussen gloeiende stenen en smeulend hout begraven. Na uitgebreide voorbereidingen namen we deel aan een massaal Hawaiiaans diner.
's Avonds zagen we een fantastische show van de verschillende culturen in een groot openluchttheater. Helaas mochten we daar niet fotograferen. Dus je moet er zelf heengaan om het te kunnen zien; het is beslist de moeite waard.

Polynesian Cultural Centre Plattegrond

Tonga Samoa

Rapa Nui (Paaseiland) ...

Outrigger kano Fiji

Fiji Marquesas

Hawaii Hawaii

Tahiti Tonga

Tonga Tonga

Canoe Pageant, opening Hawaii

Tonga Tahiti

Nieuw-Zeeland Nieuw-Zeeland

Samoa Fiji

Ali'i, Hawaiiaanse Chief Samoa

"Hang Loose" gebaren Tonga

Samoa Samoa

Samoa, kokosnoten plukken ...

Fiji Fiji, onderkomen van een "chief"

Tonga Tonga

... ...

... ...

Imu Ceremony, Ali'i Imu Ceremony, Ali'i

Imu Ceremony Imu Ceremony

Aan tafel Kleurrijk diner

Dag vier hebben we in de stad Honolulu doorgebracht. Het koninklijk paleis (Iolani Palace) was ons belangrijkste doel. Later op de dag zagen we een kleurrijke optocht in Waikiki in het kader van reïntegratie van de verschillende bevolkingsgroepen van Honolulu. Een groot deel van de Hawaiiaanse inwoners komen uit Azië.

Banyan Tree Wapen van "Koninkrijk Hawaii"

Iolani Palace ...

Queen Iolani

King Kamehameha I King Kamehameha I

Kamehameha I tijdens zijn veroveringen

In Ala Moana Shopping Centre In Ala Moana Shopping Centre

Optocht in Waikiki Waikiki, politie op fiets en segway

Optocht in Waikiki Optocht in Waikiki

Aloha Doei

De laatste volle dag gingen we eindelijk Waikiki Beach wat beter bekijken. We zagen nu ook hoe belangrijk het "bruilofttoerisme" in Honolulu is. Complete bruiloftspartijen worden vanaf het vasteland ingevlogen. Men huurt dan een deel van een hotel af en de gasten worden rondgereden in limousines, het bruidspaar trouwt daar, foto's worden gemaakt, enz. Vanuit Zuid-Korea en Japan is hier ook erg veel belangstelling voor. Op sommige kruispunten in Waikiki staan af en toe meer dan vijf limousines tegelijk voor de verkeerslichten te wachten.

De rest van de dag verkenden we het noordwestelijke deel van de kust van Oahu. Het was de zoveelste keer dat we langs Pearl Harbour reden. We zijn er niet heen geweest, het had niet onze interesse en het voelde niet goed voor ons.

Hummer limousine

Waikiki Beach, pole shot Waikiki Beach

Waikiki Beach Waikiki Beach, pole shot

Bruidspaar Nog een bruidspaar

Waianae Coast

Waianae Coast Ku'ilualoa Heiau
Ku'ilualoa Heiau Ku'ilualoa Heiau

Waianae Coast Kaneana Cave (heilige grot)

Op 12 juni leverden we de auto in bij het vliegveld en vlogen we met Aloha Airlines naar Kauai, "the Garden Island".