GeoCruiser

Abenteuer & AllRad, Bad Kissingen (D)

Google Translate

02-06-2015
We vertrokken een dag later dan gepland. Om tijd in te lopen reden we in één keer door naar een camping in bij Hünfeld in Hessen, dichtbij onze eindbestemming Bad Kissingen. Voor de zesde keer wilden we de openluchtbeurs Abenteuer & Allrad bezoeken en een aantal vrienden en bekenden weerzien.
De volgende dag, woensdag, reden we het laatste stuk door naar Bad Kissingen, naar de velden waar opnieuw een groot kampeerterrein zou ontstaan. We werden na een jaar afwezigheid, weer hartelijk verwelkomd door onze Duitse vrienden. Er was voor ons weer een mooi plekje in de schaduw van wat grote bomen vrijgehouden.
Na onze Amerika-reis beleefden we deze week heel anders dan de jaren ervoor. Want, wie verre reizen doet, kan veel verhalen. Voorgaande jaren luisterden we naar de vele verhalen, deze keer konden we zelf veel verhalen vertellen.

Ons kamp met vrienden

De kampeervelden liepen snel vol. Dagelijks maakten we een aantal wandelingen over deze velden op zoek naar aparte kampeerauto's, oude bekenden en leuke situaties voor mooie foto's.
Opvallend was het groeiende aantal 6-wielaangedreven auto's.

6WD Mercedes 6WD Mercedes

Zeldzame verschijning, een 6WD Bucher

De oude trucks doen het nog goed.

IFA Mercedes Rundhauber

Sommige mensen vallen met hun kampeerauto erg op, er staan allerlei mooie afbeeldingen op, of kampeerauto's zijn heel erg stoer. Andere mensen doen er alles aan om niet op te vallen. Dat doen ze dan zo overdreven, dat ze juist heel erg opvallen.

Dieren van verschillende continenten Een moderne Kokopelli

Stoere 4WD Mercedes bus

Camouflage Opvallende camouflage

Meer dan andere jaren zagen we er off-road aanhangers en natuurlijk op de goede banden. We hebben niet alledaagse fietsen gezien en we zagen een rupsvoertuig .... de Ziesel ....

Heel kleine off-road caravan Off-road aanhanger met daktent

Driewieler Houten fiets en dat met al die kampvuren ...

Vergeet de fiets, vergeet de quad, vergeet de segway en vergeet je leunstoel ....
Neem een Ziesel, off-road scheuren in een fauteuil op rupsbanden!

De oude koekblikjes waren er ook weer, zoals de Volvo Laplander en de Steyr Puch Pinzgauer. Opvallend waren de Bremach Minimog en een Bremach T-Rex. Natuurlijk waren er talloze Unimogs en andere grotere trucks omgebouwd tot kampeerauto. De Land Rover Defenders waren er er in grote getale. Onbegrijpelijk vind ik de zwart geschilderde kampeerauto's, zwart absorbeert zo veel hitte.

Volvo Laplander Steyr Puch Pinzgauer

Minimog

Bremach T-Rex dubbelcabine met opzet unit

Truck en shelter met hefdak voor stahoogte

Unimog U1550 L

Rode kameel met veel ventilatiemogelijkheden

Britse Defenders

Defender kamp

Zwarte Unimog voor Azië Zwarte Unimog

Kleurig geheel

We zijn alle dagen op de beurs geweest hoog in de heuvels bij Bad Kissingen. Met onze reiservaringen keken we heel anders tegen de beurs aan.
Veel verkopers boden een onveranderd assortiment aan, maar er waren ook verkopers die nieuwe markten probeerden aan te boren. Het leek ons dat de 4wd kampeerauto's steeds groter zijn geworden.
We ontmoetten er overlanders waarvan we dachten dat ze nog in Zuid-Amerika zaten.

Land Cruiser 79 dubbelcabine

Verlengde Range Rover

Er werd gefilmd met een drone

En er werd onderhandeld ... en verkocht

We hebben alle dagen mooi weer gehad, dat hebben we hier wel eens anders meegemaakt.