GeoCruiser

Fernreise Treffen in Lienen-Höste (D)

Google Translate

22 mei
Nog net niet onderweg naar het Fernreise Treffen in Lienen-Höste (D) bezochten we Kaatsheuvel. Hier is in 2010 een nieuwe zaak geopend: LandCruiser Adventure. Dit bedrijf is opgezet door All American Imports, een paar straten verderop. Bij LandCruiser Adventure worden Land Cruisers verkocht en ook accessoires voor Land Cruisers. Ze gaan zich verder toeleggen op expeditiebenodigdheden. 21 en 22 mei werden daar open dagen gehouden. Dat was voor ons een mooie gelegenheid om er eens rond te kijken. Er stonden een aantal nieuwe J7-serie auto's en er stond één van de zeer weinige Mega Cruisers in Europa. Buiten stonden twee oude Japanse brandweerwagens op basis van de J5-serie en de J6-serie.
Verder was er een Dakar-motorraceteam vertegenwoordigd met een wedstrijdmotor, coureur en een bevoorradingstruck.

LandCruiser J5 Japanse brandweerauto LandCruiser J6 Japanse brandweerauto

27 mei
Bij Innovation Campers in Lienen-Höste (D) werd, in het laatste weekend in mei, voor de vierde keer een FernReise Treffen gehouden. Hier komen over het algemeen klanten van dit bedrijf, dus auto's, al of niet uitgebouwd en met een klapdak. Het is een weekend, waarin we veel gesprekken hebben gehad met globetrotters over hun ervaringen en natuurlijk konden we bij elkaar in de auto kijken en van elkaar leren. Er waren ongeveer 40 auto's, waarvan de meeste auto's vierwiel aangedreven waren.
Het weer was niet best en dat paste goed in het programma van de zaterdag. 's Middags zijn er prachtige fotopresentaties gegeven door verschillende deelnemers van het weekend. De verhalen gingen over 4WD-reizen naar Brazilië, Mongolië en Syrië/Jordanië.

's Avonds was er live muziek met een optreden van de lokale slagwerkband Camposada. Zij speelden veel opzwepende Braziliaanse ritmes. Daarna trad de band "Choco con Chili" op met muziek uit alle hoeken van de wereld. Deze band heeft het publiek geweldig in beweging gekregen.

Veel Land Cruisers J7

Van alles wat en een omgebouwde witte Land Cruiser J15

Camposada Choco con Chili

Het was een een zeer geslaagd weekend; het was jammer dat het weer pas mooi werd toen iedereen naar huis ging.